Een ode aan de leermeesters

Deze woning wordt de privéwoning en atelierruimte voor Archidix. In deze eigen gezinswoning is volop getest met programma en ruimte verdeeld over vele niveaus, terwijl toch is voldaan aan de voorwaarden die zijn gesteld aan het kavel. Hierdoor is een optimaal ontwerp tot stand gekomen.

De woning biedt ruimte voor dubbele bewoning terwijl het een enkel woonhuis is. In de toekomst kan de woning worden aangepast aan bijvoorbeeld een kleiner gezin, een groter bedrijf of inwoning van ouders, vrienden, B&B of huurders.

De installaties zijn zo geïntegreerd dat in de toekomst een aanpassing betrekkelijk eenvoudig kan worden gerealiseerd om te anticiperen op veranderende ontwikkelingen in de energiemarkt. Tevens kan de woning worden uitgerust met een lift.

 

de heipalen gaan de grond inEgbert en Silvia met het bouwbord op de kavel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Materiaal

De woning is voorzien van een duurzame houten gevelbekleding, aluminium draaikiepramen en schuifpuien. De wanden en gevels zijn vochtregulerend om een prettig woonmilieu te realiseren. Er is bewust gekozen voor een warmteterugwin-unit om de inkomende lucht te kunnen zuiveren in verband met de nabijheid van veel wegverkeer. Op het dak komt een PVT systeem voor het opwekken van warmwater en zonne-energie.

 

de straat is al een heel eind op wegde achterzijde van het huis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de lemen wandhet storten van de vloer


home >