doorsnede over dubbel woonhuis

 

Ruimtelijkheid en licht

Dit ontwerp is door de gemeente gekozen voor publicatie in het inspiratieboek voor zelfbouwers 2014.
Het voor dubbele bewoning geschikte pand biedt lucht, licht, samenhang en energie aan de gebruikers.
De beleving van ruimtelijkheid en samenhang ontstaat door lange zichtlijnen. De variatie in plafondhoogtes geeft daglicht vrij spel. De verspringende woonverdiepingen versterken de relaties tussen de functies van de verschillende woonlagen. De woning is zeer energiezuinig. De benodigde energie wordt duurzaam opgewekt. De gevel wordt opgebouwd uit kozijnen met triple beglazing. De gevelbekleding is vrij te kiezen, in dit model is gekozen voor blauwe verduurzaamde delen. Er is altijd ruimte om het ontwerp aan uw persoonlijke wensen aan te passen.

Materiaal
De woning wordt gebouwd met ecologische, hernieuwbare of herbruikbare bouwproducten. Deze onderhoudsarme materialen zijn fijn om in te wonen, prettig om te verwerken en minder milieubelastend.

 

 


home >