Doorsnede

 

Vivaldi, een huis voor vier seizoenen

De begane grond is fors van uitstraling en drager van de glazen huid. Deze huid is opgebouwd uit houten delen met een natuurlijke uitstraling. De buitengevel aan de zonzijde is merendeels enkel gelaagd glas met zonnecellen. De thermische (geïsoleerde) gevel ligt zo’n twee meter terug. De zone die hier ontstaat kan worden gebruikt als balkon, serre of plantenkas.

Zomer
Een functionele tweede huid met luiken weert de warme zomerse zonnestralen terwijl zonnecellen in de glazen lamellen van het luik de zonne-energie doorgeven aan het huis.

Winter
Door de louvres te sluiten wordt de warmte binnengehouden en
zo dus een extra thermische schil gecreëerd.Doorsnede

Lente en herfst
Door de lage zonnestand dringt warmte en licht diep de woning binnen.

Ruimtelijke beleving
Vanaf de begane grond  ontvouwd de woning zich door van de besloten entreeruimte naar de hogere ruimte te bewegen. Lucht en ruimtelijk spel door de split-level vloer, de bovenste twee woonlagen bieden rust en beslotenheid.

 

 


home >